Bejelentkezés


 

            AJÁNLÁSOK:

GSM-572 az iTNC530 vezérlésben.

            http://youtu.be/pne8y7-F5nQ

Az iTNC530 Heidenhain vezérlést GSM modullal kiegészítve lehetőségünk van SMS-t küldeni előre beállított szám(ok)ra, illetve saját mobilunkról lekérdezhetjük, hogy a vezérlés éppen melyik program, hányadik sorát hajtja végre, milyen üzemmódban van, forog-e az orsó, vagy kívánságra bármilyen más jellemzőt. Ugyancsak értesítést kaphatunk, ha a programot rendben végrehajtotta, vagy valamilyen hibával leállt megmunkálás közben. Egy SMS-sel akár be is kapcsolhatjuk a készenléti állapotban hagyott gépet és egy megadott programot is elindíthatunk, így a gép már gyártásra alkalmas lesz, mire a dolgozó a műhelybe ér. Bármilyen más funkció is megvalósítható, ami telefonos adatátvitelt (SMS, hang) igényel.


                 Elektro-Bayer    

           http://elektrobayer.honlap.hu/

 


           

            

 


 

Bemutatkozás

Motiváció:

Miért is kezdtem el foglalkozni a témával? Az életszínvonal csökkenésével együtt jár a lopásos bűnözés növekedése, amivel az elmúlt években a gyakorlatban szembesültem.
Elhatároztam, kell egy eszköz, ami segít, ha baj van.

Előzetes:

2002 tavasza.
Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik a mozgás. Irány egy bevásárló központ, kerékpárvásárlás. Eltelt másfél hét és a kerékpárnak hűlt helyét találtam. Emlékezetes nap volt. A körtefa gyönyörűen virágzott, gondoltam megörökítem és fogtam a kamerát, felvételre kapcsoltam.
Majd a kerékpárok felé irányítottam, hogy azokat is megörökítsem. Először azt hittem káprázik a szemem, mert nem láttam a nézőkében. Kitekintve szembesültem a ténnyel, nem optikai csalódás volt, hanem a valóság. Az éjszaka leple alatt ellopták az udvarunkból, pedig otthon voltunk. Irány a rendőrség, majd jegyzőkönyv és a várakozás. Egy hónap múlva úgy döntöttem, bármennyire is fájdalmas, nincs mit tenni, venni kell kerékpárt, mert mozgásban az élet. Irány az áruház, ahol az előzőt is vásároltam. Nézegettem a kiszemelt biciklit, mert nagyon hasonlított az eltűntre, csak tele volt hibákkal. Gondoltam is, hogyan lehet ilyen rossz állapotban lévőt árulni. Egyszer csak, hoppá! Felismertem az általam okozott műhibákból, hogy ezt a biciklit én már egyszer ugyanitt megvásároltam! Irány a rendőrség, lefoglalás. Majd másfél év procedúra és egy televíziós interjú után a biciklit visszakaptam. A multi megúszta.

Konklúzió:

  •   Vigyázz az értékeidre!
  •   Készíts egy eszközt, ami ha kell meg is fogja a tolvajt.
  •   Tervezés, kivitelezés. Eredmény egy GSM kommunikátor.

Újabb sztori.

Elkészítettem egy bemutatótáskát, amivel meg tudom mutatni a készülék összes tulajdonságát.

Ekkor a saját autómba még nem szereltem be. Ez nagy hiba volt, de mint később kiderült nem akkora. Egy nap örömmel mutattam ismerőseimnek a készüléket, majd vásárolni mentem. A táskát a vezetőülés mögött hagytam. Kis idő múlva az autót feltörve találtam a bevásárló központ parkolójában, bemutató táska sehol. Fogtam is a fejem! Mennyi munka és anyagi ráfordításom veszett oda! Irány a rendőrség, jegyzőkönyv, nyugtatgatás, miközben nem történik semmi. Haza mentem és az üvegszilánkokat pórszívóztam az autóból, mikor csörgött a telefonom. A bemutató táskát bekapcsolták a GSM hívott! Irány a rendőrség, elmondtam mi történt, újabb jegyzőkönyv, majd semmi. A GSM újra hív! Mivel a kihangosítás működött, így bemondhattam, hogy „a készülék számotokra értéktelen, használhatatlan, visszavásárolnám”. A tolvajok igen csak meglepődhettek, hogy megszólalt a táska, amiről egyébként fogalmuk sem volt, hogy mire való. Ijedtükben azonnal felhívtak és a táskát sértetlenül vissza is hozták. A lopástól számított 3 órán belül a kezemben volt. Persze ők azt állították, hogy találták az út mentén… . Neveket, telefonszámokat felírtam, autó rendszámot megjegyeztem. Kezemben a táskával, beballagtam a rendőrségre. Nagyot néztek! Tolvajok beazonosítva, az autó, amivel közlekedtek kivonva a forgalomból. A rendőrség meg sem köszönte a közreműködésemet a tolvajok kézre kerítésében. Eltelt egy évtized, de semmi hír.

Számomra a lényeg, a készülék ötösre vizsgázott, hibátlan!
Az autómba, lakásomba beszerelve.

Azóta Béke van!